Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. Trygg e-handel
Laddar

Varukorgen är tom

 • GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  Jobba förebyggande och ta hjälp av proffs inom säkerhet
 • Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Vi kan hjälpa er med produktion, drift och programmering.
 • Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Din personalchef på nätet. Snabba och professionella råd och svar.
 • Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Basjuridisk rådgivning. Korrekt och kostnadseffektivt.
 • Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Över 2000 dokument och mallar som är kontrollerade av proffs.

Livscykelperspektiv

Enligt ISO 14001:15 kan ett systematiskt tillvägagångssätt för miljöledning ge högsta ledningen information för att skapa framgång på lång sikt och skapa alternativ för att bidra till en hållbar utveckling genom att kontrollera eller påverka hur organisationens produkter och tjänster utformas, tillverkas, distribueras, konsumeras och avvecklas genom att använda ett livscykelperspektiv (referenspunkt i ISO 14001:2015 Avsnitt 1 omfattning och A.4.3) som kan förhindra att miljöpåverkan oavsiktligt förskjuts någon annanstans inom livscykeln.

Vad är en livscykel?

Definitionen av livscykel är "Konsekutiva och sammanlänkade stadier av en produkt eller tjänstesystem, som beaktas från råmaterialförvärv eller generering från naturresurser till slutförvaring och eller slutanvändning”. Livscykelstadier omfattar förvärv av råvaror, konstruktion, produktion, transport/leverans, användning eller behandling i olika mening, slutförvaring och slutanvändning. Livscykelstadiet som är tillämpligt varierar beroende på aktivitet, produkt eller tjänst.

Livscykel

Figur 1. Livscykelperspektiv

Varför överväga livscykelperspektivet?

Orsaken enligt ISO 14001:2015 är att:
Några av organisationens betydande miljöincidenter och dess påverkan kan inträffa under transport, leverans, användning, upphörande behandling, slutförvaring eller slutanvändning av produkt eller tjänst. Genom att ge ökad kunskap och kartläggning om livscykelperspektivet kan en organisation potentiellt få ökad möjlighet att behandla miljöhot-, och risker och införa relevanta incidenthanterings- och beredskapsfunktioner och därigenom förebygga eller mildra negativa händelser.

Referens:
• European Commission Environment, LCA Process (Life Cycle Assessment)
• Livscykelperspektiv beskrivs i ISO 14001:2015