Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. Trygg e-handel
Laddar

Varukorgen är tom

 • GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  Jobba förebyggande och ta hjälp av proffs inom säkerhet
 • Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Vi kan hjälpa er med produktion, drift och programmering.
 • Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Din personalchef på nätet. Snabba och professionella råd och svar.
 • Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Basjuridisk rådgivning. Korrekt och kostnadseffektivt.
 • Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Över 2000 dokument och mallar som är kontrollerade av proffs.

Egen rekrytering - Anställningsintervjuer

Syftet med en anställningsintervju är att stämma av kandidatens intresse, motiv, kunskapsnivå och personliga egenskaper samt om hon eller han är lämplig för tjänsten. Alla parter i intervjun bör vara väl förberedda så att samtalet flyter och man kan undvika spänningar hos framför allt kandidaten.

Det kan vara en god idé att informera kandidater i förväg om hur intervjun kommer att läggas upp, när den kommer att ske och vilka från företaget som kommer att delta. Lämpligt är en till två personer. Finns behov av att kandidaten ska intervjuas av, eller få träffa fler i företaget, är det lämpligt att kalla kandidater till flera intervjutillfällen. Först vid ett andra intervjutillfälle kan det vara lämpligt att kandidaten får träffa kollegor eller facklig representant eller båda. Detta är ett sätt att få en bra förankring när en kandidat ska väljas ut. Som hjälp i hur en intervju kan läggas upp och exempel på frågor som kan ställas, kan dessa dokument användas:

Intervjuguide
Frågor vid anställningsintervju
Frågor vid anställningsintervju – mall

Bra att ha i åtanke är att det oftast är ett ömsesidigt intresse – hos både kandidat och företag – att sälja in sig hos varandra. Alltså är det båda parter som ska ta ansvar för att intervjun går framåt.

Efter varje intervju bör en sammanställning av svar och intryck göras, se t.ex. Sammanställning efter intervju. Det är annars lätt att glömma detaljer som kan vara avgörande i slutändan.