Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. Trygg e-handel
Laddar

Varukorgen är tom

 • GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  Jobba förebyggande och ta hjälp av proffs inom säkerhet
 • Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Vi kan hjälpa er med produktion, drift och programmering.
 • Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Din personalchef på nätet. Snabba och professionella råd och svar.
 • Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Basjuridisk rådgivning. Korrekt och kostnadseffektivt.
 • Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Över 2000 dokument och mallar som är kontrollerade av proffs.

Arbetstagare som fyllt 67 år

En medarbetare som uppnått 65 års ålder har rätt, men inte skyldighet, att stanna kvar i anställning till utgången av den månad man fyller 67 år. Anställningen fortlöper som vanligt tills medarbetaren själv väljer att sluta och med sedvanlig uppsägningstid. Arbetsgivaren har rätt att fråga vederbörande om denne har för avsikt att stanna kvar i tjänst, men det är som sagt upp till den anställde att själv avgöra detta.

Förfrågan om pensionsavgång

Vid 67 års ålder är det upp till arbetsgivaren att gå med på en fortsatt anställning därefter. Om arbetsgivaren vill att medarbetaren ska lämna sin anställning vid utgången av den månad man fyller 67 år, ska arbetsgivaren lämna ett skriftligt besked om detta minst en månad i förväg. I vissa kollektivavtal är det inskrivet att en medarbetare är skyldig att frånträda anställningen vid fyllda 67 år, om inget nytt avtal ingås.

Vill man som arbetsgivare att anställningen ska fortsätta efter 67 års ålder uppkommer nu rätten att tidsbegränsa anställningen i en visstidsanställning (anställning efter 67 år). Även vid nyanställning av en person över 67 år gäller samma villkor och regler.

För personer över 67 år är uppsägningstiden begränsad till en månad och man omfattas inte heller av turordningsregler eller företrädesrätt till återanställning.

Besked om pensionsavgång

Anställningsavtal -  pensionärsanställning