Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. Trygg e-handel
Laddar

Varukorgen är tom

 • GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  Jobba förebyggande och ta hjälp av proffs inom säkerhet
 • Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Vi kan hjälpa er med produktion, drift och programmering.
 • Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Din personalchef på nätet. Snabba och professionella råd och svar.
 • Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Basjuridisk rådgivning. Korrekt och kostnadseffektivt.
 • Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Över 2000 dokument och mallar som är kontrollerade av proffs.

Kartläggning och analys av Lika arbete

Arbete som utförs av en eller flera personer med lika, eller i det närmaste lika arbetsuppgifter är att betrakta som "lika arbete". Undersök lönespridning och löneutveckling för män och kvinnor i dessa grupper. Om det finns löneskillnader mellan kvinnor och män som utför lika arbeten ska arbetsgivaren analysera vad det beror på.

 1. Gruppera alla lika befattningar, eller i det närmaste lika. Eventuellt kan undergrupper behövas. Lika arbeten grupperas oavsett de individuella medarbetarnas avtalstillhörighet, anställningsform, befattning och nivå. Sammanställ grupperna i tabeller.
 2. Komplettera tabellerna med uppgifter om medellön och lönespridning. Räkna upp deltidslöner till heltid, räkna in värdet på tjänstebil och andra individuella förmåner. Däremot ska inte övertidsersättning och OB-tillägg tas med.
 3. Studera sammanställningen och analysera om det finns osakliga löneskillnader inom grupper med både kvinnor och män. Ta också hänsyn till övriga anställningsvillkor och förmåner. Grupper med bara det ena könet behöver inte tas med och analyseras i detta steg av kartläggningen.

Utred vad du som arbetsgivare vill ändra på i en åtgärdsplan – ange aktiviteter, ansvarig person, tidplan och kostnadsuppskattning

Åtgärdsplan – Lönekartläggning

Jämförelse av lika arbete