Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. Trygg e-handel
Laddar

Varukorgen är tom

 • GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  Jobba förebyggande och ta hjälp av proffs inom säkerhet
 • Mer än 20000+ e-böcker och ljudböcker
  Mer än 20000+ e-böcker och ljudböcker
  Köp & läs böcker digitalt - Miljösmart, praktiskt och smidigt
 • Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Vi kan hjälpa er med produktion, drift och programmering.
 • Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Din personalchef på nätet. Snabba och professionella råd och svar.
 • Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Basjuridisk rådgivning. Korrekt och kostnadseffektivt.
 • Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Över 2000 dokument och mallar som är kontrollerade av proffs.

Hjälp e-böcker

Nedanstående hjälp ger svar på enklare och vanliga frågor gällande e-böcker. Det går att öppna och stänga respektive hjälpavsnitt genom att klicka på nedanstående länkar.

Finns inte det ni undrar över eller har andra funderingar rekommenderar vi att ni vänder er direkt till vår kundtjänst på e-postadress kundtjanst@signon.se.

Det går även bra att ringa vår kundtjänst på telefon 08-410 360 10. Vår kundtjänst är öppen helgfria vardagar måndag till torsdag mellan 09.00 till 15.00, med lunchstängt mellan 12.00 till 13.00, och fredagar 09.00 till 12.00.

 • Hur komma igång med e-böcker?

  Installera en e-bokläsare

  Har du tänkt att läsa en e-bok på en dator är det viktigt att först hämta hem och installera en e-bokläsare innan du laddar ned den köpta boken då din dator med största sannolikhet inte kommer att känna igen de olika format som e-böckerna levereras i.

  Nedan listas de vanligaste e-bokläsarna. Alla dessa läsare är gratis och kan laddas ned från länkarna nedan.

  Adobe Digital Editions

  Adobe Digital Editions fungerar på PC, Mac och vissa läsplattor och är ett program helt fokuserat på e-boksläsning. Man har från Adobes sida helt enkelt "plockat ur" e-boksfunktionerna ur Adobe Reader och lagt dem i ett separat lättviktsprogram som man, om man inte redan har det installerat, blir hänvisad att installera under nedladdningen av en e-bok i PDF- eller EPUB-format. I programmet kan man växla mellan läs- och biblioteksvy. I läsvyn kan man zooma, välja sidlayout, sätta bokmärken och liknande. I biblioteksvyn kan man bl.a. snabbt växla mellan sina olika e-böcker.

  För att öppna en nedladdad e-bok bör man först öppna Digital Editions och därifrån klicka på bokomslaget (inte dubbelklicka på själva bokfilen).

  Klicka på knappen nedan för att komma till nedladdningsplatsen för Adobe Digital Editions. 

  Adobe Digital Editions 

  Microsoft Reader

  Microsoft har satsat mycket på att göra texten extra lättläst på datorer med LCD-skärm (platta skärmar som används på bärbara datorer och små handdatorer). Microsoft Reader fungerar även på små handdatorer som kör operativsystemet PocketPC. Böcker för Microsoft Reader kan säljas med olika nivå på kopieringsskyddet, normalt kopieringsskydd och extra starkt kopieringsskydd. Det extra starka kopieringsskyddet fungerar endast på PC och på senare versioner av PocketPC (PocketPC2002).

  Om du vill läsa dina e-böcker på en äldre version av PocketPC skall du bara köpa e-böcker som finns med normalt kopieringsskydd.

  Klicka på knappen nedan för att komma till nedladdningsplatsen för Microsoft Reader.

  Microsoft Reader

 • Vad innebär de olika formaten?

  E-böcker distribueras i olika format. Nedan beskrivs dessa i korthet.

  EPUB

  EPUB är standardformatet för nypublicerade e-böcker. Det är ett s k flödande format, vilket gör att texten hela tiden anpassar sig till den skärmstorlek, textstorlek och typsnitt du använder. Detta gör att böcker i EPUB är mycket väl anpassade för att läsa på mobila enheter, t ex läsplattor.

  EPUB finns i både krypterad och vattenmärkt variant.

  Läses på:
  PC, Mac, Linux, läsplattor, iPad, iPhone, Android, andra mobila plattformar

  Rekommenderade programvaror:
  PC, Mac: Adobe Digital Editions (kan läsa krypterade böcker)
  iPhone/iPad: Bluefire Reader (kan läsa krypterade böcker), iBooks
  Android: Aldiko, Bluefire Reader (båda kan läsa krypterade böcker).

  Läs mer om EPUB här.

  MP3 - Ljudbok

  En MP3-bok är en nedladdningsbar ljudbok. Böckerna tillhandahålls i MP3-format som fungerar i alla vanliga MP3-spelare. Om du har en Apple iPod kan du välja att ladda ned boken i Apples format AAC för att kunna dra nytta av de inbyggda ljudboksfinesserna i iPod. Vissa böcker finns inte i AAC, men även det vanliga MP3-formatet fungerar i din iPod.

  Läs mer om MP3 här.

  PDF

  PDF är digitalt format som i första hand är avsett för utskrift, men även används för e-böcker. PDF är ett statiskt format, vilket innebär att sidan ser likadan ut oavsett skärmstorlek, vilket kan göra det svårläst på mindre skärmar.

  PDF finns i både krypterad och vattenmärkt variant.

  Läses på:
  PC, Mac, Linux, läsplattor, iPhone, mobiltelefoner

  Rekommenderade programvaror:
  PC, Mac: Adobe Digital Editions (kan läsa krypterade böcker)
  iPhone/iPad: Bluefire Reader (kan läsa krypterade böcker), iBooks
  Android: AldikoBluefire Reader (båda kan läsa krypterade böcker).

  Läs mer om PDF här.

 • Vad innebär kryptering?

  Kryptering eller kopieringsskydd används på e-böcker för att säkerställa att böckerna inte kopieras eller distribueras olovligen. Idag används två olika krypteringsmetoder för olika format:

  För PDF och EPUB används Adobes kryptering, och du behöver därmed programmet Adobe Digital Editions (PC/Mac), Bluefire Reader (iOS) eller Aldiko (Android).
  För Mobipocket används Mobipockets kryptering, och du behöver programmet Mobipocket Reader.

  För dig som läsare innebär detta framför allt två saker:

  1. Du behöver installera en speciell programvara för att kunna ladda ner och läsa boken.
  2. Du måste göra på ett visst sätt för att flytta boken mellan olika enheter (datorer, läsplattor, mobiltelefoner, etc).
 • Vad innebär vattenmärkning?

  Många av våra böcker finns tillgängliga med vattenmärkning i stället för kryptering. Vattenmärkning är en metod att skydda upphovsrätten som innebär att köparens ordernummer stämplas in både synligt och osynligt i boken, så att den kan spåras om den skulle spridas illegalt. Det blir därmed köparens eget ansvar att boken inte sprids. I gengäld är filen inte krypterad, vilket innebär att den är mycket lättare att ladda ner och hantera, och kan läsas i långt fler programvaror och olika enheter inklusive iPhone och Android-telefoner.

 • Kan jag skriva ut min e-bok på skrivaren?

  Nej. De flesta e-böckerna går inte att skriva ut. E-böckerna är tänkta för läsning på skärm. För de e-böcker som är utskriftsbara anges det i den beskrivande texten till varje bok.

 • Vilka e-böcker finns?

  Vårt e-bokssortiment innehåller både skön- och facklitteratur samt barn- och ungdomsböcker från de flesta svenska förlag. På informationssidan för varje bok kan du se vilka format den finns i.

  I dagsläget erbjuder vi huvudsakligen svenskspråkig litteratur.

  Precis som med pappersböcker är det upp till förlagen om en bok släpps i e-boksformat. I dagsläget släpps de allra flesta svenska titlar till försäljning som e-bok samtidigt med pappersbokssläppet, och ett flertal projekt pågår för att digitalisera äldre titlar.

 • Hur stor plats tar en e-bok?

  En vanlig roman är mellan 250 kB och 1 MB stor beroende på hur lång den är. Faktaböcker med många bilder blir ofta lite större. Generellt sett blir också böcker i formatet PDF större än de i andra format.

 • Vad är en MP3-bok?

  En MP3-bok är en ljudbok som har överförts till elektroniskt format så att du kan lyssna på den direkt på din dator eller MP3-spelare.
   
  Våra böcker finns i MP3-format och ofta också i AAC-format för Apple iPod.

 • Fungerar böckerna med alla typer av MP3-spelare?

  Ja, våra ljudböcker levereras i vanligt standard MP3-format, och så gott som alla MP3-spelare kan därför spela upp dem. Det enda kravet är att den skall klara av att spela filer som är upp till 32 Mbyte stora.

 • Hur stora blir MP3-filerna?

  Boken är uppdelad i avsnitt som är ungefär 30-60 minuter långa. En 30 minuter lång MP3-fil är ungefär 10-15 Mbyte stor. Det betyder att filerna normalt är mellan 10 och 30 Mbyte stora. En hel bok är ofta upp till 10 timmar lång, vilket betyder att en hel bok kan vara 200 till 300 Mbyte stor.

 • Varför blir bokfilerna mindre än musikfiler?

  Tal innehåller mindre information än musik. En bokfil kan därför komprimeras hårdare än en musikfil utan att ljudkvaliteten påverkas märkbart.

 • Vilken kvalitet har MP3-filerna?

  Filerna har komprimerats till 48 kbps och är skapade i mono, vilket motsvarar 96 kbps stereo. Komprimeringen är gjord med program som ger mycket god ljudkvalitet för tal.

 • Vad är digital vattenmärkning?

  Digital vattenmärkning är ett sätt att skydda en ljudboks upphovsrätt. Vid nedladdning av en MP3-bok stämplas ljudfilerna med ett digitalt vattenmärke. Vattenmärket består av ej hörbar information i ljudet, innehållande kundens ordernummer. Vattenmärkningen påverkar inte filformatet eller ljudet, och försvårar varken nedladdning eller användning av ljudfilerna.

  All kopiering, utöver för kundens privata bruk, och otillbörlig vidarespridning är förbjuden. Kunden är själv ansvarig för att ljudfilerna inte sprids vidare till annan användare. Om ljudfilerna hamnar på avvägar, t ex på en fildelningssajt, kan vi med hjälp av en avkodare få fram kundens ordernummer. Vattenmärkningen kvarstår även om ljudet spelas över från en enhet till en annan.

 • Jag får bara en fil som heter "URLLink.acsm"

  "URLLink.acsm" är en licensfil som säger åt Digital Editions var den kan hämta e-boken och ser till att programmet laddar ner och lagrar boken på din dator. Den måste öppnas med en programvara som kan läsa e-böcker - Adobe Digital Editions för PC/Mac, Bluefire Reader för iOs och Aldiko för Android. Försöker man öppna den med Adobe Reader får man svaret "Det gick inte att öppnaURLink.ascm, eftersom filtypen inte stöds eller filen är skadad eller inte avkodats korrekt".

  ACSM-filen ska öppnas automatiskt när du klickar på nedladdningslänken, men om din dator inte lärt sig att öppna den filen med Adobe Digital Editions kan du behöva öppna den manuellt första gången.

  Öppna "URLLink.acsm" så här på en dator:

  1. Spara ner URLLink.acsm-filen till din dator, till exempel på skrivbordet. Gör detta genom att välja "Spara" i stället för "Öppna" när du klickar på nedladdningslänken.
  2. Högerklicka på länken, välj "Öppna med..." och välj sedan "Adobe Digital Editions".
  3. Klicka OK. Programmet öppnas och din bok laddas ner.
 • Jag får meddelandet att boken redan laddats ner. Vad gör jag?

  Böckerna kan bara laddas hem en gång per order, vilket innebär att även avbrutna eller misslyckade nedladdningar ibland gör att man inte kan försöka igen. Kontakta oss så ser vi till att du får en fungerande nedladdning.

 • Hur gör jag för att flytta en e-bok mellan olika datorer?

  Efter att du auktoriserat dig med samma Adobe-ID på flera datorer kan du flytta böcker du köpt från en dator till en annan genom att kopiera mappen "My Digital Editions"under "Mina dokument" och flytta över den. I MacOS hittar du e-boksfilerna under Digital Editions i din dokumentmapp.

  Böcker köpta i vattenmärkt format kan flyttas och lagras som du själv vill så länge det enbart sker för eget bruk.

 • När skickar ni min e-bok?

  E-boken skickas inte ut utan hämtas över nätet. Så fort du betalat och fått upp ditt kvitto på skärmen får du en länk där du kan hämta hem din e-bok. Se till att du är inloggad på den dator där du tänker läsa e-boken (om du tänker läsa den på en PC.) Du får även ett kvitto per e-post så att du kan välja att hämta din e-bok vid ett senare tillfälle. Notera dock att varje e-bok bara kan laddas ner en gång. Om någonting går fel med nedladdningen, kontakta oss så hjälper vi dig gärna.

 • Så här får du in e-böcker i din iPad

  Apples tablet iPad är väl anpassad för att kunna läsa böcker i formatet EPUB, och alla de böcker som distribueras utan kryptering (dvs i formatet vattenmärkt EPUB) går utmärkt att lägga in i iPad.

  För att kunna lägga in böcker i din iPad behöver du ha programmet iTunes installerat på din dator och applikationen iBooks på din iPad. iBooks fungerar även i nyare versioner av iPhone.

  Om du vill köpa och läsa din bok direkt på din iPad/iPhone är det bara att via din iPad/iPhone surfa in på butikens hemsida, köpa boken och klicka på nedladdningslänken. Om du har iBooks installerat ska du kunna välja att öppna länken direkt i iBooks. Boken läggs då till i din bokhylla och du kan börja läsa direkt.

  Från dator till iPad

  Om du har köpt boken på din dator och vill lägga över den till din iPad kan du göra detta via iTunes:

  1. Börja med att ladda ner den bok du vill läsa. OBS! Krypterade böcker (alltså kopieringsskyddade) fungerar inte utan boken måste vara i formatet EPUB med vattenmärke. Spara filen (t ex Postcardkillers.epub) på din dator.

  2. Öppna iTunes. Gå in under ”Arkiv” och välj ”Lägg till fil i biblioteket”. Bläddra fram till boken du laddade ner, markera den och välj ”Öppna”. Boken läggs nu till under ”Böcker” i ditt iTunes-bibliotek.

  3. Anslut din iPad och gå in på den i iTunes. Klicka på fliken ”Böcker”.

  4. Klicka i rutan ”Sync books” och sedan knappen ”Apply”. Dina böcker synkas nu till iPad.

  5. Koppla ifrån din iPad och gå in i applikationen iBooks. Du får upp en ”bokhylla” med alla de böcker som finns inlagda. Klicka på omslaget till den boken du vill läsa.

 • Kan jag använda MP3-böcker med ljudboksfunktionen i Ipod?

  Ja. Du kan lägga in MP3-böcker i ljudbokslistan genom att ändra på filinställningarna i Itunes.

  Du gör så här:

  1. Markera och högerklicka på MP3-filerna i Itunes.
  2. Välj "Visa info"
  3. Välj fliken "Alternativ"
  4. Välj mediatypen "Ljudbok"
  5. Sätt "Kom ihåg plats" till Ja
  6. För att undvika att ljudboksavsnitten upp spelas när du lyssnar på blandade låtar, kryssa i "Hoppa över vid blandning".

  Dina MP3-filer kommer sedan att tolkas som ljudboksfiler av Itunes och din Ipod.

  De flesta av våra böcker går även att ladda ner i ett speciellt iPod-format, AAC, som automatiskt läggs till under "Ljudböcker" i iTunes.

 • Sök dokument, e-böcker och ljudböcker

  Sökfunktionen

  Du hittar lätt det du söker genom att använda sökrutan som finns längst upp på alla sidor.

  I vår sökfunktion går det att söka på olika uppgifter.

  För dokument kan du söka på:
  Rubrik (titel), ingress, beskrivning, nyckelord och dokumenttitel (själva filnamnet).

  För e-böcker och ljudböcker kan du söka på:
  Rubrik (titel), ingress, beskrivning, nyckelord, ISBN nummer, författare och utgivare.