Sign On AB - www.signon.se

Policy för sociala medier

Information, råd och tips från Sign On

Sociala medier gör företag mer framgångsrika

På Handelshögskolan i Stockholm har man forskat om sociala medier i femton år. Man har märkt att sociala medier gör företag mer produktiva och framgångsrika. Vi kommer att få se en snabb utveckling av användandet under de kommande åren.

För några år sedan var de flesta arbetsgivare negativa till användandet av sociala medier på arbetstid, med strikta linjer och kanske till och med förbud mot användningen. Nu är det istället vanligare att arbetsgivaren i samråd med medarbetarna försöker hitta former för hur man kan använda sig av de sociala medierna. Detta för att få företaget att framstå som modernt och attraktivt, öka trivseln på arbetsplatsen och för att förbättra det kreativa klimatet.

Google lät undersökningsföretaget Millward Brown göra en studie av hur sociala medier användes i sju europeiska länder, däribland Sverige. Man fann att de företag som använde sig aktivt av sociala medier var mer framgångsrika än de som inte gjorde det. Studien visade att medarbetarna på dessa företag upplevde att de hade ett mer intressant och mer utvecklande jobb, än de som inte kunde eller fick använda sociala medier på sin arbetsplats. De sociala verktygen hjälpte företagen att växa och användning av sociala verktyg internt förbättrade samarbetet och gjorde det t.ex. lättare att dela kunskap.

Givetvis finns det samtidigt risker och ett stort ansvar för att uttrycka sig i de sociala medierna. Vi har tagit fram en policy så att alla medarbetare ska få riktlinjer för hur sociala medier ska användas, på ett säkert och positivt sätt, så att användningen inte kommer till skada för varken företaget eller medarbetaren.

Här finner du Policy för sociala medier

Ladda ner dokument

Till Dokument Bas

Varför får du detta e-postmeddelande?

Du har fått detta e-postmeddelande för att du finns registrerad som e-postmottagare hos Sign On AB och därför bör innehållet i detta e-postmeddelande vara intressant för dig.

Med jämna mellanrum skickas fördjupad information, råd och tips inom områden som förhoppningsvis kan hjälpa dig och ditt företag att få ut så mycket som möjligt av våra tjänster.


Tidigare nyhetsbrev

Vill du se och läsa tidigare skickade nyhetsbrev Klicka här.


Avregistrering av nyhetsbrev

Önskar du inte få information och nyheter från oss i fortsättningen Klicka här.


e-böcker

Och du, glöm inte att du som är abonnerande kund alltid har 10% rabatt på samtliga e-böcker i vår digitala bokhandel!


Inte kund idag?

Gör en intresseanmälan här

© Sign On AB  |  Orgnr: 556706-2277  |  Adress: Drottninggatan 71 D, 111 36 Stockholm
Telefon: 08-410 360 10  |  E-post: info@signon.se  |  www.signon.se

Önskar du inte få nyheter och erbjudanden från oss i fortsättningen Klicka här