Sign On AB - www.signon.se

Tar det emot att skriva betyg och intyg?

Information, råd och tips från Sign On

Tar det emot att skriva betyg och intyg?

Du vet säkert att dina medarbetare, som av olika anledningar slutar på ditt företag, har rätt att få ett intyg på sin anställning hos dig, ett tjänstgöringsintyg. Detta gäller för kortare anställningar. Du som arbetsgivare lämnar, på begäran, skriftlig information om din medarbetares anställning och det gör du i ett tjänstgöringsintyg. Du skriver ned anställningsform, anställningstid och du beskriver din medarbetares arbetsuppgifter.

Har medarbetaren däremot arbetat längre tid hos dig måste du, också på begäran, skriva ett betyg, ett s.k. tjänstgöringsbetyg. I betyget ska du, förutom informationen som skrivs i tjänstgöringsintyget, även skriva hur arbetsuppgifterna har utförts, omdömen och värderingar om hur arbetsinsatsen varit. Var gränsen går för ”längre anställningstid” finns ibland reglerat i kollektivavtal. I övrigt kan man utgå från praxis, typ några månader så att det går att göra en bedömning.

Du tycker säkert att det egentligen inte borde vara så svårt att skriva detta. Du har ju all information; du är troligen medarbetarens chef, så du vet vilken anställningsform det var, hur länge anställningen varade och du vet också vilka arbetsuppgifter din medarbetare hade… Men hur skriver jag nu dessutom rätt omdömen…?

För att du ska slippa känslan av att det tar emot att skriva tjänstgöringsintyg och tjänstgöringsbetyg, så har Sign On som vanligt hjälpen nära till hands. Med Sign Ons hjälp ska ingen behöva vänta på sitt intyg eller betyg. Du hittar båda dokumenten i personalmappen under "Anställningens upphörande".

Här finner du Tjänstgöringsbetyg

Ladda ner dokument

Här finner du Tjänstgöringsintyg

Ladda ner dokument

Till Dokument Bas

Varför får du detta e-postmeddelande?

Du har fått detta e-postmeddelande för att du finns registrerad som e-postmottagare hos Sign On AB och därför bör innehållet i detta e-postmeddelande vara intressant för dig.

Med jämna mellanrum skickas fördjupad information, råd och tips inom områden som förhoppningsvis kan hjälpa dig och ditt företag att få ut så mycket som möjligt av våra tjänster.

Avregistrering av nyhetsbrev

Önskar du inte få information och nyheter från oss i fortsättningen Klicka här.


e-böcker

Och du, glöm inte att du som är abonnerande kund alltid har 10% rabatt på samtliga e-böcker i vår digitala bokhandel!


Inte kund idag?

Gör en intresseanmälan här

© Sign On AB  |  Orgnr: 556706-2277  |  Adress: Drottninggatan 71 D, 111 36 Stockholm
Telefon: 08-410 360 10  |  E-post: info@signon.se  |  www.signon.se

Önskar du inte få nyheter och erbjudanden från oss i fortsättningen Klicka här