Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. Trygg e-handel
Laddar

Varukorgen är tom

 • GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  Jobba förebyggande och ta hjälp av proffs inom säkerhet
 • Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Vi kan hjälpa er med produktion, drift och programmering.
 • Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Din personalchef på nätet. Snabba och professionella råd och svar.
 • Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Basjuridisk rådgivning. Korrekt och kostnadseffektivt.
 • Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Över 2000 dokument och mallar som är kontrollerade av proffs.

Hur vi kommer igång

Börja med att inventera vilken typ av personuppgifter ni behandlar. Det är bra om alla som hanterar personuppgifter bidrar med vilka personuppgifter som de hanterar, hur de hanterar dem, varför de hanterar dem och vem som har tillgång till de personuppgifterna. Förslagsvis kan ni göra den i mallen som medföljer detta metodstöd. Det är viktigt att alla skriver varje behandling av personuppgifter.

Högsta ledningen utser ansvarig för att styra processen med inventering och upprättande av registret. Rapportering ska ske till den högsta ledningen (VD/Ordförande) som ansvarar för att personuppgiftsbehandlingen är nödvändig, korrekt och säker.

Vanliga behandlingar hos företag och organisationer är e-post, anställningsavtal, uppsägningshandlingar, löner, sjukfrånvaro, föräldraledighet, styrelseprotokoll, fakturor, räkningar, kvitton och verifikationer. Kan även vara bilregistrering, kund/medlemsregister, fingeravtrycksavkänning, irisavkänning, resebeställningar och kontaktuppgifter.

Kommer ni på något ytterligare eller startar ny behandling av personuppgifter eller registrerar ny typ av personuppgifter ska det direkt skrivas in i registret. I riktlinjerna för personuppgiftsbehandling bör ni ange vem som ansvarar för att registret är aktuellt och korrekt samt vem som har behörighet att ändra i registret.

När ni har gjort inventeringen av vad för slags personuppgiftsbehandlingar ni har, ska ni upprätta själva registret. Vad registret ska innehålla kommer i nästa avsnitt.