1 st "Bas abbonemang" tillagd i varukorgen.

Blockerade makron

Får du upp ett meddelande om att ”Microsoft har blockerat makron från att köras eftersom filens källa inte är betrodd” i samband med att du öppnar ett av våra dokument med makron? Då behöver du göra några inställningar och har olika alternativ hur du går vidare.

Nedan beskriver vi två alternativ och vi rekommenderar det första då den inställningen är mer permanent och medför att du inte behöver tänka på detta något mer medan den andra måste göras för varje dokument med makron som du vill använda.

Alternativ 1

Häva blockeringen av alla filer från signon.se med makron
Det enklaste sättet att slippa få upp varningar och få makron blockerade är att lägga till vår hemsida signon.se som en betrodd webbplats.

1. Tryck på startknappen eller Windows-tangenten och skriv Internetalternativ.

2. Välj Internetalternativ i sökresultatet så visas dialogrutan Internetegenskaper.

3. På fliken Säkerhet väljer du Betrodda platser och välj sedan Platser.

4. Skriv in adressen https://signon.se och välj sedan Lägg till.

5. Välj Stäng och sedan OK.

Alternativ 2

Avblockera en enskild fil
I de flesta fall kan du häva blockeringen av makron genom att ändra filens egenskaper på följande sätt:

1. Öppna Windows Utforskaren och gå till mappen där du sparade filen.

2. Högerklicka på filen och välj Egenskaper på snabbmenyn.

3. Längst ned på fliken Allmänt väljer du kryssrutan Avblockera och välj OK.

Kassa

Välj kundtyp
Välj leveranssätt
Hur vill du få din leverans?
  • Saknas konto, skapas ett (kostnadsfritt). Alltid tillgängligt via vår tjänst.
Företags- och användaruppgifter
Företagsuppgifter
Faktureringssätt
Kontaktuppgifter Denna person blir också administratör för kontot
Din varukorg
Alltid på Sign on
Uppgradera till abonnemang

Du får pengarna tillbaka om du uppgraderar till ett abonnemang inom 30 dagar.

Din varukorg är tom