Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. Trygg e-handel
Laddar

Varukorgen är tom

 • GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  Jobba förebyggande och ta hjälp av proffs inom säkerhet
 • Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Vi kan hjälpa er med produktion, drift och programmering.
 • Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Din personalchef på nätet. Snabba och professionella råd och svar.
 • Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Basjuridisk rådgivning. Korrekt och kostnadseffektivt.
 • Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Över 2000 dokument och mallar som är kontrollerade av proffs.

Ensidiga sekretessförbindelser

Ensidiga sekretessförbindelser används i stor utsträckning i arbetslivet och inte bara mellan arbetsgivare och arbetstagare utan även mellan uppdragsgivare och uppdragstagare. 

Tystnadsförbindelse - Bilaga till avtal med extern part är ett exempel på en ensidig förbindelse mellan en person och ett bolag att inte utan skriftligt medgivande röja konfidentiell information och denna typ av tystnadsförbindelse kan vara ingripande. Förbindelser formuleras ofta att gälla ett år efter det att avtalstiden gått ut och brott mot den kan medföra skadeståndsskyldighet.

Syftet är att förhindra att den anställde tar informationen med sig om anställningen avslutas och det är viktigt att tänka på att det gäller alla typer av företagshemligheter i vilket format de än må förekomma i såväl muntlig som skriftlig form.

Varför kan då sekretessavtal mellan arbetsgivare och anställd vara av stor vikt? Typfallet är när den anställde avslutat sin anställning för då upphör i regel arbetstagarens ansvar för företagshemligheter (se kommande kapitel).