Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. Trygg e-handel
Laddar

Varukorgen är tom

 • GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  Jobba förebyggande och ta hjälp av proffs inom säkerhet
 • Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Vi kan hjälpa er med produktion, drift och programmering.
 • Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Din personalchef på nätet. Snabba och professionella råd och svar.
 • Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Basjuridisk rådgivning. Korrekt och kostnadseffektivt.
 • Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Över 2000 dokument och mallar som är kontrollerade av proffs.

Samverkan

Arbetsgivaren är skyldig att samverka med arbetstagare, eller företrädare för arbetstagare, i arbetet med att få fram aktiva åtgärder för likabehandling. För arbetsplatser med facklig lokal klubb sker oftast samverkan med denna.

Arbetsgivaren är däremot ytterst ansvarig för själva utformningen och beslutar om vilka åtgärder som behöver vidtas. Vissa beslut kan dock komma att kräva en MBL-förhandling i laga ordning.  Planen ska undertecknas av samverkansparterna. Det är dock av yttersta vikt att förankra och informera om likabehandlingsarbetet i hela organisationen. Håll arbetet levande genom att genomföra åtgärderna, säkerställa uppföljningen av aktiviteterna och informera när en åtgärd är klar.

Arbetsgivare med kollektivavtal är skyldiga att förse facket med information så att samverkan kan ske på ett ändamålsenligt sätt. Här gäller även nuvarande bestämmelser i medbestämmandelagen om sekretess för information som avser uppgifter om lön och andra förhållanden som berör en enskild arbetstagare. Det betyder inte att alla löner måste visas öppet per namngivna personer vid en lönekartläggning, utan det kan också presenteras genom t.ex. procent eller genom indexreglering i förhållande till det andra könet.