Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. Trygg e-handel
Laddar

Varukorgen är tom

 • GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  Jobba förebyggande och ta hjälp av proffs inom säkerhet
 • Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Vi kan hjälpa er med produktion, drift och programmering.
 • Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Din personalchef på nätet. Snabba och professionella råd och svar.
 • Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Basjuridisk rådgivning. Korrekt och kostnadseffektivt.
 • Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Över 2000 dokument och mallar som är kontrollerade av proffs.

Sammanställning och uppföljning

Har processen inneburit att flera personer blivit uppsagda är det en hel del att hålla reda på. Dels om det är olika villkor som förhandlats fram, men också vissa tidsfrister att ha koll på i efterhand. Det kan bl.a. handla om:

 1. Vilka som har anmält sin förtursrätt och därmed ska informeras om lediga tjänster som kan komma under 9 månader efter att uppsägningstiden för var och en har gått ut. Förtursrätten gäller bara på den driftsenhet och kollektivavtalsområde som den anställde var sysselsatt vid tiden då anställningen upphörde. Tackar man nej till ett arbete som ”skäligen borde ha godtagits” förlorar man sin företrädesrätt.
 2. Oavsett om förhandlingarna har avslutats i enighet eller inte, har en enskild anställd ändå alltid rätt att framföra begäran om ogiltigförklaring av uppsägningen som härrör sig till turordningsreglerna. Detta ska då anmälas till arbetsgivaren, samt väcka talan vid domstol, senast två veckor efter att uppsägningen skedde. (Om förhandling med facklig organisation inte har påkallats kan talan väckas vid domstol senast 4 veckor).
 3. Om en anställd vill kräva skadestånd med anledning av uppsägningen ska detta anmälas till arbetsgivaren, samt väcka talan vid domstol, inom 4 månader efter att uppsägningen skedde. (Om förhandling med facklig organisation inte har påkallats kan talan väckas vid domstol senast 8 månader efter att uppsägningen skedde.)
 4. Sammanställning över vilka som fått tjänstgöringsintyg eller tjänstgöringsbetyg. Betyg innehåller vitsord och behöver inte lämnas till dem med kort anställningstid. I vissa kollektivavtal handlar det om 3-6 månaders anställningstid.
 5. Arbetsgivarintyg ska skrivas till anställda som begär det för att ansökan om a-kassan.

Dokument
Sammanställning och uppföljning efter uppsägning pga. arbetsbrist
Tjänstgöringsbetyg
Tjänstgöringsbetyg – Information
Tjänstgöringsintyg