Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas. Trygg e-handel
Laddar

Varukorgen är tom

 • GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  GDPR? Informationssäkerhet? Brandskydd?
  Jobba förebyggande och ta hjälp av proffs inom säkerhet
 • Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Behöver ni dokument anpassade för era krav?
  Vi kan hjälpa er med produktion, drift och programmering.
 • Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du HR-stöd inom 24 arbetstimmar?
  Din personalchef på nätet. Snabba och professionella råd och svar.
 • Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Behöver du få svar inom 24 arbetstimmar?
  Basjuridisk rådgivning. Korrekt och kostnadseffektivt.
 • Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Alltid uppdaterade och tillgängliga överallt
  Över 2000 dokument och mallar som är kontrollerade av proffs.

Vad består brandskydd av

Brandskyddsaspekter består av flera komponenter och angår de flesta miljöer och gränssnitt. Det finns även oidentifierade hot och risker för en organisations brandskydd eftersom externa händelser och förlopp kan påverka organisationens brandskydd, vilket medför att dimensionerna ytterligare ökar. Brandskydd bör alltid projekteras systematiserat och riskbaserat och i kombinationer av organisatoriska/administrativa, byggnadstekniska, tekniska och eller mekaniska skyddsåtgärder.

Brandskydd kan indelas i följande områden:

 • Byggnadstekniskt brandskydd
 • Mekaniskt brandskydd
 • Organisatoriskt/administrativt brandskydd
 • Tekniskt brandskydd

Organisatoriskt/administrativt brandskydd

Organisatoriskt/administrativt brandskydd omfattar styrning, organisation, struktur och genomförande av brandskyddsarbetet. Det innefattar till exempel befattningar/roller, ansvar, planering, genomförande av riskanalys och riskhantering och dit hörande åtgärdsplaner, egenkontroller, teoretisk och praktisk utbildning, styrning av kommunikation, dokumentation, incidenthantering och beredskapsarbete samt kontroll av efterlevnad, rapportering, utvärdering och förbättringsarbete.

Dokument
Metodstöd - Riskhantering
Egenkontroll - Organisatoriskt - administrativt brandskydd

Byggnadstekniskt brandskydd

Byggnadstekniskt brandskydd omfattar byggnation, väggar, tak och golv. Dess motståndskraft för brand ska vara robust och dessa beräkningar ska utföras av hög kompetens t ex bygg- och brandingenjörer.

Dokument
Metodstöd - Riskhantering

Tekniskt brandskydd

Tekniskt brandskydd omfattar brandsystem (brandcentral och larmförmedling), brandvarning och eller utrymningslarm, förslutningsfunktioner för att motverka utveckling av brand och rökspridning, ventilationsreglage för gas/rökutsläpp. Brandsläcka och stigarledning är också exempel på tekniskt brandskydd. Projektering av tekniskt brandskydd ska utföras av minst fackmannamässig kompetens.

Dokument
Metodstöd - Riskhantering
Egenkontroll - Tekniskt brandskydd

Mekaniskt brandskydd

Mekaniskt brandskydd omfattar vanligen att välja klassificerade beslag eller materiel i fastighet/lokaler som innebär att brandskydds-, funktioner eller mekanismer förstärks. Det kan vara infästningar i byggnadsteknisk struktur, val och funktion för nödtrycke i dörrar, portar dess slutblecksfunktioner eller utformning av rörliga delar som har betydelse för exempelvis att förslutningar ska vara täta som är del av en eller flera brandcell indelningar. Projektering av mekaniskt brandskydd ska utföras av minst fackmannamässig kompetens.

Dokument
Metodstöd - Riskhantering
Egenkontroll - Mekaniskt brandskydd